SwingKids

Danst uw zoon of dochter graag? Staat hij of zij altijd te swingen voor de televisie of als er muziek op staat? Dan is dansles de ideale manier om die energie een positieve draai te geven. 

Tijdens de SwingKids lessen leren kinderen om samen te dansen net zoals bekende Nederlanders in Dancing with the Stars.

Onder andere zullen de volgende dansen zeker aan bod komen: chacha, quickstep, jive en salsa .Iedereen is van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen.

Een reserveringsformulier voor een proefles vindt u hier

 

 

 

Waarom kinderen zouden moeten stijldansen (SwingKids)?

Net zoals zwemmen en fietsen, zouden kinderen al op jonge leeftijd moeten leren stijldansen.

Het is een van de vaardigheden die je niet verleerd en die je tijdens je hele leven kunt gebruiken. Er zijn veel bewezen voordelen die worden geassocieerd met kinderen die stijldanslessen volgen.

Onze lessen in stijldansen voor kinderen gaat niet alleen over dansen. Het is veel meer dan dat. Stijldansen is een uitstekende manier voor kinderen om hun verlegenheid en sociale onhandigheid te overwinnen. Uw kind zal meer zelfvertrouwen en communicatievaardigheden ontwikkelen. Bij stijldansen krijgt uw kind vertrouwen en respect, zodat zij anderen kunnen accepteren, zelfs als ze anders zijn. Hier zullen we de voordelen van uw kind dat stijldanslessen volgt op een rijtje zetten

Fysieke vaardigheden

  • - Stijldansen wordt als een enorme fysieke activiteit beschouwd. Kinderen die regelmatig naar de stijldansles gaan, krijgen een verbetering van hun algemene gezondheid.
  • - Stijldanslessen kunnen een geweldig alternatief zijn voor teamsporten. Er zijn nog nooit hersenschuddingen ontstaan door het doen van de chacha en quickstep.
  • - Er zijn veel misvattingen dat kinderen geen fysieke kracht zouden ontwikkelen door stijldansen. Integendeel, het is bewezen dat stijldansen kinderen helpt om uithoudingsvermogen, snelheid, focus, discipline en behendigheid te ontwikkelen.
  • - Door stijldansen kunnen we uw kind helpen zijn flexibiliteit en uithoudingsvermogen te vergroten. De repetitieve bewegingen die samenhangen met dansen verbeteren de spierspanning, verbeteren de houding, de balans en co√∂rdinatie.

Sociale vaardigheden

  • - Betere relaties met het andere geslacht.
  • - Ontwikkelt een groter gevoel van vertrouwen en samenwerking.
  • - Vermindert angsten met betrekking tot optreden voor publiek.
  • - Leert de juiste etiquette.

Kids lessen NJ

Sittard Blauwe Zaal

Vrijdag 13-Sep-2019
17:00 - 18:00 HipHop Groep 6,7,8
18:00 - 19:00 HipHopTeens/Adults
Zaterdag 14-Sep-2019
09:15 - 09:45 Beweegkriebels
17:00 - 18:00 Urban Latin 8-12 jr
18:00 - 19:00 Urban Latin Teens/Adults

Sittard Rode Zaal

Vrijdag 13-Sep-2019
15:15 - 16:00 Kleuterdans Groep 1 & 2
16:00 - 17:00 HipHop Groep 3,4,5
Zaterdag 14-Sep-2019
10:00 - 10:45 Peuterdans
10:45 - 11:30 Kleuterdans Groep 1 & 2
11:30 - 12:30 Swingkids