Argentijnse Tango

De Argentijnse Tango is de oervorm van tango dansen.

De tango kreeg een enorme vlucht met het huwelijk van Maxima met onze kroonprins. De prachtige tango gespeeld door Karel Kraayenhof heeft velen in beroering gebracht.
Kenmerkend voor de Argentijnse Tango is ook de inspirerende muziek. Door de glijdende ritmes is het een uitstekende dans om het spel van leiden en volgen onder de knie te krijgen.

De Argentijnse Tango is een echte dans voor de heer waarbij hij zijn dame moeiteloos over de vloer kan leiden. De tango kent verschillende vormen. Zo komen naast de originele tango ook de Cruzado Wals en de Milonga aan bod.
Doordat de nadruk ligt op het leiden en volgen en niet het in het hoofd stampen van choreografieen, is deze dansvorm uitstekend geschikt om dit aspect van uw dansen te verfijnen.

Tango kan op vele muziek-vormen worden gedanst en is zeker niet beperkt tot de klassieke tango's. Daarom is deze dansvorm ook zo populair.

Wij geven les in de milonguero-stijl.
Een stijl die zich kenmerkt door een innige danshouding en waar de nadruk ligt op de communicatie: tussen de danspartners onderling, met de muziek en met de paren op de dansvloer.
Die communicatie oefent vaardigheden zoals: - duidelijk zijn en duidelijkheid geven - overtuigd en overtuigend zijn - het maken van contact en leren luisteren, - zowel fysiek als mentaal
Wie eenmaal met deze stijl begonnen is, komt er niet meer vanaf. Dat geldt voor mannen én vrouwen, omdat zij zorgt voor een grote innigheid en harmonie.

En het is belangrijk voor ons dat er in de lessen zonder druk en met plezier wordt geleerd!

 

 

Lesschema Argentijnse Tango VJ

Sittard Blauwe Zaal

Vrijdag 25-Jan-2019
21:45 - 23:00 Argentijnse Tango

Informatie folder