Zumba 

WAT IS ZUMBA® FITNESS?

Het betekent letterlijk ‘snel bewegen en lol hebben’. Het is zo ongelooflijk leuk!

De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren danspasjes en bewegingen en lachende mensen om je heen maken het al heel wat aangenamer om elke keer naar een Zumba klas te gaan.

Zumba® is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief dansfitness workout.

Zumba is voor alle leeftijden!!

ZUMBA® GOLD

Dezelfde goede Zumba® workout als op andere dagen, echter aan het tempo en de uitleg van nieuwe bewegingen wordt extra tijd besteed zodat je nog meer rendement uit je workout krijgt. Ook worden er wat extra mogelijkheden gegeven mochten bepaalde bewegingen moeilijk of als pijnlijk worden ervaren (bijvoorbeeld knie- en/of rugklachten). Zumba®  is voor alle leeftijden en een ieder haalt er zijn persoonlijke doelen mee op een leuke inspannende ontspannende wijze.

ZUMBA® STEP

Zumba® Step combineert alle FUN van Zumba® met de gunstige effecten van Step Aerobics. Begrijp het niet verkeerd: Zumba® Step is geen Step Aerobics! Je stapt niet continu op en af de step, waardoor je knieën minder belast worden dan tijdens een traditionele Step-les.

 

Zumba® wordt niet als cursus maar als workoutprogramma gegeven, u hoeft dus niet te wachten en kunt direct beginnen!

WAAROM IS ZUMBA® ZO GEZOND?

1.       VERVERBRANDING

Zumba® volgt de aerobic & interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Het is een 50 minuten durende workout waarbij deelnemers gemiddeld 900 calorieën per workout verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

2.       SPIERVERSTERKING

Gedurende de hele Zumba® workout train je zowat alle spiergroepen en dit dikwijls zonder het te beseffen.

3.       BETERE CONDITIE

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert.  De belangrijkste spier van je lichaam - je hart - wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit.

 

WIST JE DAT…?

-          Zumba® fitness is al jaren bekend bij Dansschool Clara Lamar.

-          Ons team is versterkt door gediplomeerde ZIN (Zumba Instructor Network) instructeurs.

Kies voor kwaliteit!

-          Door de jarenlange ervaring als dansdocenten zorgen we voor goede interactie tussen deelnemer en instructeur, feedback is mogelijk, vragen worden beantwoord en choreo’s kunnen terplekke worden aangepast aan evt. bewegingsbeperkingen die u tijdelijk of permanent heeft.

-          Geen inschrijfgeld, geen abonnement, je betaalt enkele als je komt.

-          Zumba® fitness wordt bij dansschool Clara Lamar niet als cursus maar als workoutprogramma gegeven, je hoeft dus niet te wachten en kunt direct beginnen!

 

Ga lekker dansen en leef je uit! Tot Zumba®!!!

 

 
 

Lesschema Zumba/Bokwa

Sittard Blauwe Zaal

Maandag
21:00 - 21:50 Zumba®
Woensdag
09:00 - 09:50 Zumba®
10:00 - 10:50 Zumba® GOLD
Donderdag
19:00 - 19:50 Zumba®
Vrijdag
09:00 - 09:50 Zumba®
10:00 - 10:50 Zumba® GOLD
Zaterdag
10:00 - 10:50 Zumba®
Zondag
09:00 - 09:50 Bokwa
10:00 - 10:50 Zumba®

Sittard Rode Zaal

Dinsdag
19:00 - 19:50 Zumba®

Informatie folder