Ik weet niet zeker of ik dansles wel leuk vind. Moet ik meteen voor een hele cursus inschrijven en betalen?

 • Nee, een eerste les is altijd een proefles zodat u eerst de sfeer kunt proeven. Wel van te voren reserveren om overboeking te voorkomen! Op uw eerste les krijgt u dan een indruk hoe alles in zijn werk gaat en of het ook aan uw verwachtingen voldoet.

Hoe kan ik inschrijven?

 • Kom langs, bel op, stuur een e-mail of doorloop onze online aanmeldprocedure. (Selecteer een dag/tijd van voorkeur en reserveer Start-kursussen (Beginners jeugd/ paren, salsa, streetdance etc.) U kunt onder lesrooster vinden waar en wanneer welke cursussen op verschillende niveau's worden gegeven. 

Moet ik op dansles een kostuum of lange jurk aan?

 • Nee, dat hoeft niet. Op al onze lessen is vrijetijdskleding gewenst. Bij streetdance is vooral wat sportievere kleding gewenst omdat het intensief is.

Heb ik speciale dansschoenen nodig?

 • Nee, u kunt prima dansen op normale schoenen. De schoenzolen moeten echter niet te glad of te stroef zijn. Ervaring leert dat u daar snel genoeg zelf achter komt. Uiteindelijk zijn dansschoenen wel geschikter om op te dansen, net zoals voetbal ook niet voor niets wordt gespeeld op voetbalschoenen. Voor streetdance zijn gymschoenen of dancesneakers de beste keuze. Dansschoenen en sneakers zijn te koop bij ons danscentrum.

Voor niveaus zie ik wels eens termen als "brons", "zilver" en "goud ster". Wat houd nou wat in?

 • De 1e cursus is beginners, de 2e cursus brons, hierna komen zilver, zilver*, goud, goud* etc. Gezelligheidsklassen zijn cursussen die worden gevolgd door mensen met 4 jaar tot meer dan 20 jaar danservaring.

Moet ik meedoen met de danstest aan het eind van het cursusjaar?

 • Nee, u hoeft niet mee te doen met de danstest om mee te kunnen doen in het volgende seizoen. Het is natuurlijk wel een leuke afsluiting waarbij u een certificaat krijgt. De ervaring leert dat het als een leuke en plezierige afsluiting van de cursus wordt ervaren.

Dans ik alleen met mijn partner wanneer wij ons inschrijven voor een parenles?

 • Ja, maar in het begin zult u ook soms met anderen dansen. De ervaring leert dat u het meeste profijt heeft van de dansles als u niet alleen met uw eigen partner danst, maar soms eens wisselt om gezamelijke fouten sneller af te leren. Door Corona is dit echter verleden tijd en danst u in principe altijd met uw eigen partner.

Kan iedereen leren dansen?

 • Ja. Het kan echter altijd gebeuren dat u moeite hebt met een bepaalde variatie of dans. We geven op zondag en op woensdag ook een extra inhaaluurtje voor als u problemen heeft, maar ook als u gewoon een keertje extra wil trainen/ oefenen.

Ik ga binnenkort trouwen. Wat is nu het verstandigst : priveles of een kursus?

 • In een priveles kunnen we natuurlijk meer aandacht aan u besteden. Echter oefening baart kunst, daarom is een volledige kursus (15 weken) een goede basis voor een geslaagde openingsdans. In combinatie met een "bruiloftspakket" kunnen we dan ook sneller en mooie openingsdans voor u samenstellen.

Kan ik ook eens komen kijken?

 • Natuurlijk!. We hebben geen geheimen, dus als u zomaar eens wilt binnenwandelen om te kijken hoe het een en ander in zijn werk gaat, bent u van harte welkom!. Dus schroom niet en kom gerust eens binnen! Let wel op openingstijden en startdata.

Hoe lang duurt een kursus?

 • Een kursus omvat 15 lesweken. Daarnaast hebben we soms ook speciale themaweken en natuurlijk het afdansen (gratis).

Wat kost het?

 • Zie hier voor actuele lesprijzen.

Hoe/waar kan ik/wij een proefles reserveren of inschrijven?

Wat is het verschil met Zumba?

 • Zumba is een work-out programma en kent geen instapmoment, je kunt dus altijd direct beginnen. Hierdoor wordt het niet gegeven in cursusvorm, er is ook geen abonnementsvorm: je betaalt enkel als je komt. Zie de zumba pagina voor meer informatie.

Informatie folder