Stijldansen

Niet stijf en statig maar in een modern jasje gegoten op zowel authentieke als eigentijdse muziek.

Dansen was voorheen een onderdeel van de opvoeding. En de manier om met de andere sekse in contact te komen. Natuurlijke charme en hoffelijkheid was nodig om een dame ten dans te vragen. In onze moderne "snelle" tijd lijkt hier nu weinig tijd meer voor te zijn. Gezamelijk aan tafel en praten over alledaagse dingen is nu communiceren via whatsapp. Dansles grijpt terug naar die oude normen en waarden. Dansles is meer als alleen pasjes leren. Het is ook mensen ontmoeten en interactie; communiceren via beweging en door inspanning ontspanning bereiken.

Dancing is fun!

Wat zovele als een belemmering zien: "ik kan niet dansen", "ik heb geen ritme gevoel", "ik....etc", is net de kracht van dansen. Je hoeft er helemaal niet goed in te zijn om er toch plezier aan te beleven. Dance like nobody is watching. U gaat toch ook tennissen terwijl u geen Nadal of Sjarapova bent? Of voetballen terwijl u net niet het talent van Messi of Robben heeft? 

Stijldansen is een ontspanningsvorm waarin beide partners gelijkwaardig zijn en waarin je je moet aanpassen aan elkaar en intiem moet communiceren al is dit non-verbaal.

Van wals tot chacha van foxtrot tot samba, al deze vormen vind u terug in stijldansaanbod.

Op een beginnerskursus leert u een 5-tal dansen

  1. Engelse wals
  2. Quickstep (foxtrot)
  3. Tango
  4. ChaCha
  5. Jive

In elke dans leert u enkele combinaties, zodat u zich op elke vloer goed kunt redden.

Of het nu voor een openingsdans is, of gewoon voor de gezelligheid, een stijldanscursus is een plezierige vrijetijdsbesteding.

Bent u op zoek naar een compleet overzicht van alle lessen klik dan hier

Lessen voorjaar 2021

Sittard Blauwe Zaal

Vrijdag
21:15 - 22:30 Beginners stijldans
Zaterdag
19:45 - 21:00 Beginners stijldans

De nieuwe voorjaarscursussen starten in de week 25 januari

Inschrijven

 

Informatie folder