Stijldansen

Niet stijf en statig maar in een modern jasje gegoten op zowel authentieke als eigentijdse muziek.

Dansen was voorheen een onderdeel van de opvoeding. En de manier om met de andere sekse in contact te komen. Natuurlijke charme en hoffelijkheid was nodig om een dame ten dans te vragen. In onze moderne "snelle" tijd lijkt hier nu weinig tijd meer voor te zijn. Gezamelijk aan tafel en praten over alledaagse dingen is nu communiceren via whatsapp. Dansles grijpt terug naar die oude normen en waarden. Dansles is meer als alleen pasjes leren. Het is ook mensen ontmoeten en interactie; communiceren via beweging en door inspanning ontspanning bereiken.

Wat zovele als een belemmering zien: "ik kan niet dansen", "ik heb geen ritme gevoel", "ik....etc", is net de kracht van dansen. Je hoeft er helemaal niet goed in te zijn om er toch plezier aan te beleven. Dance like nobody is watching. U gaat toch ook tennissen terwijl u geen Nadal of Sjarapova bent? Of voetballen terwijl u net niet het talent van Messi of Robben hebt? 

Stijldansen is een ontspanningsvorm waarin beide partners gelijkwaardig zijn en waarin je je moet aanpassen aan elkaar en intiem moet communiceren al is dit non-verbaal.

Van wals tot chacha van foxtrot tot samba, al deze vormen vind u terug in stijldansaanbod.

Op een beginnerskursus leert u een 5-tal dansen

  1. Engelse wals
  2. Quickstep (foxtrot)
  3. Tango
  4. ChaCha
  5. Jive

In elke dans leert u enkele combinaties, zodat u zich op elke vloer goed kunt redden.

Of het nu voor een openingsdans is, of gewoon voor de gezelligheid, een stijldanscursus is een plezierige vrijetijdsbesteding.

Lessen voorjaar 2018

Sittard Blauwe Zaal

Zondag 25-Feb-2018
17:30 - 18:45 Beginners jgd/paren

Sittard Rode Zaal

Dinsdag 20-Feb-2018
21:15 - 22:30 Discofox
Woensdag 21-Feb-2018
19:30 - 20:45 Beginners paren VOL!
Zaterdag 24-Feb-2018
20:45 - 22:00 Beginners Paren

De nieuwe voorjaarcursussen starten in de week na de Carnaval (vanaf 19 feb).

Inschrijven

 

Informatie folder