Countrydansen is een dansvorm die zowel solo en als paardans kan worden gedanst. Bij ons wordt enkel de solo (linedance) onderwezen. Een partner heb je dus niet nodig. Behalve de traditionele country nummers maken we ook gebruik van de meer modernere uptempo nummers. Belangrijk is dan ook dat de groep de muziek aansprekend vind en we kiezen dan ook alleen die nummers waarop plezier gegarandeerd is.

We starten elk seizoen met de laatste nieuwe beginnersdansen en werken zo verder naar meer uitdagendere choreo's. In het 2e uur herhalen we dansen uit vorige lesjaren die populair zijn en lessen we dansen met een hogere moeilijkheidsgraad uit.

Alle dansen(vanaf 2005 :) we geven al country sinds 1993) incl de danssheets op deze pagina te vinden zijn zodat u altijd beschikt over de laatste pasbeschrijvingen en deze thuis nog eens rustig kunt nalezen.
Country dansen vindt plaats op zaterdagavond van 17:30-1930 uur.  Elke week nemen we een nieuwe dans door die op dat moment in de top 20 landelijk staat of die erg in trek is. In het 2e gedeelte van dit lesuur werken we voor de gevorderden vaak ook uit een dans uit het intermediate niveau uit. Kom gerust eens een kijkje nemen. Plezier staat voorop!

 

Country Dansen

Lesschema Country

Sittard Rode Zaal

Zaterdag 29-Jan-2022
18:00 - 19:00 COUNTRY BEGINNERS
19:00 - 20:00 Country Gevorderden

Lesschema Zomer Country

Sittard Rode Zaal

Zaterdag
18:00 - 19:30 Country

De cursussen starten in de week van 24 januari

 

 

 

 

Informatie folder